Vækstkonference i Thy stor succes

Med 100 deltagere fra både erhvervslivet og interesseorganisationer i Nordjylland var vækstkonferencen en stor succes.

25-11-2016Nyhed

Tirsdag den 21. november bød Thisted Kommune, Thy Erhvervsforum og Ingeniørforeningen IDA indenfor til vækstkonference på EUC Nordvest.

På konferencen blev der diskuteret, hvordan virksomhederne i højere grad kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og hvad særligt små og mindre virksomheder kan byde ind med, i forhold til at fange de højtuddannede rundt omkring i landet. Ofte har virksomhederne ikke selv begrebet om, hvad for eksempel en ingeniør kan bidrage med, men det har konferencen måske nu åbnet øjnene op for.

Lejf Amby, medlem af IDA’s Erhvervs- og Vækstudvalg, IDA’s medlem af Vækstforum Nordjylland og erhvervsmand i Thisted (Adm. Direktør for MME Nordic A/S) fortæller:

- Fra Ingeniørforeningen var vi meget tilfredse med arrangementet. Det er første gang, at vi har forsøgt os med en større regional konference med fokus på vækst og kvalificeret arbejdskraft. Tidligere har der været temamøder, men dette har primært været i København. Og normalt arbejder vi mere med et teknologisk fokus. Men fremadrettet har IDA besluttet at have mere fokus på erhvervsudviklingen og set i det lys var det en rigtig god konference.

Blandt de fremmødte deltagere var der også fire deltagere fra jobcentret i Lyngby-Tårnbæk Kommune, som havde taget vejen til Nordvestjylland for at høre mere om netop ingeniører og manglen på arbejdskraft. Grunden var, at Danmarks Tekniske Universitet (DTU) netop ligger i Lyngby-Tårnbæk Kommune, og som følge deraf kender man hos jobcentret den omvendte problemstilling med manglende arbejde til de nyuddannede ingeniører.

Konferencen var arrangeret af Ingeniørforeningen, IDA, Thisted Kommune, Karriere på Kanten og Thy Erhvervsforum og havde 98 deltagere fra erhvervslivet og forskellige politiske fora.

Bredt udvalg af deltagerne til vækstkonferencen

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00