Bach Composite Industry A/S er kåret som kommunens sundeste arbejdsplads

Social- og Sundhedsudvalget har udpeget Bach Composite Industry A/S som vinderen af prisen som kommunens sundeste arbejdsplads.

06-12-2016Nyhed

Og vinderen er Bach Composite Industry A/S. Ud af de fire finalister har Bach gjort et ekstraordinært stykke arbejde og en stor indsats, og derfor honoreres de i år med Thisted Kommunes Sundhedspris. I udvælgelsen af vinderen er der desuden lagt vægt på, hvad virksomheden gør for medarbejdernes sundhed i forhold til kost, motion, rygning, alkohol og generel trivsel.

Årets vinder skiller sig ud bla. ved, at de har haft et motionsfremmende projekt i samarbejde med Thisted Kommune og Agger Athlon. Projektet havde tydelig positiv effekt for medarbejdernes sundhed. Således oplevede ca. 75 % af deltagerne en forbedret eller markant forbedret sundhed. Pengepræmien skal bruges til at gennemføre endnu et projekt om firmamotion eller til en workshop med træningseksperten Claus Hechman.

Peter Sørensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, fortæller om valget af Bach Composite som vinder:

- Jeg synes det er fantastisk at se hvor stor en indsats Bach har gjort i år. Generelt er sunde medarbejdere jo vigtigt for både vores erhvervsliv og for borgernes livskvalitet i det hele taget, så derfor er vi rigtig glade for at kunne kåre en virksomhed som årets sundeste endnu et år. Jeg er også rigtig glad for at se, hvordan de motionsambassadører, der er uddannet af kommunen, er med til at sætte motion og fysisk aktivitet på dagsordenen i flere af de ansøgninger vi har fået til sundhedsprisen.

Mange gode kandidater i opløb

Opløbet har budt på mange gode kandidater til årets sundhedspris. Det viser, at der rundt omkring i virksomhederne bliver gjort en meget stor indsats for medarbejdernes sundhed. Således har Enggården, LandboThy og Dolle A/S også indsendt rigtig gode ansøgninger til sundhedsprisen.

En af de nærmeste dage vil Social- og Sundhedsudvalget besøge Bach for at overrække en flot vandrepokal samt 5.000 kr., som forventes at blive brugt på fremme af sundheden på arbejdspladsen. Dermed er tanken også, at sundhedsprisen kan understøtte kommunens virksomheder i deres strategi for at rekruttere og fastholde deres medarbejdere.

Sundhedsprisen er et af de mange initiativer kommunen har sat i værk som led i arbejdet med kommunens sundhedspolitik, der blandt andet har som målsætning at holde arbejdsstyrken sund. 2015 var første år for uddeling af Thisted Kommunes sundhedspris, og her var vinderen FF Hanstholm.

Kontaktinfo

Sundhed
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: thistedkommune@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00