Velkommen

Velkommen til Thisted Kommune

Hvad enten du er ny borger i Thisted Kommune eller overvejer at blive det, så er vi meget glade for på Thisted Kommunes vegne at kunne byde dig hjertelig velkommen til kommunen. Her tror vi på, at et friskt perspektiv på tingene giver ny energi og nye muligheder til vores egn.

Netop energi er omdrejningspunktet for mange af de ting, der sker i Thy. Vi er stolte af at kunne sige, at Thisted Kommune er i det nationale førerfelt som klima- og energikommune, hvilket blandt andet betyder, at vi er 100 % selvforsynende i forhold til el.

Det er dog langt fra kun energi, som tiltrækker mennesker til vores skønne område. Thy er hjemsted for Danmarks første nationalpark – Nationalpark Thy, som danner rammen for både forskning og naturoplevelser. Udover Nationalpark Thy byder Thisted Kommune også på Cold Hawaii - et internationalt anerkendt surf-område med helt særlige vindforhold, der giver unikke muligheder for at surfe langs kysterne.

Thisted Kommune er en kommune i udvikling, og vi kan derfor med glæde præsentere Kommunalbestyrelsens vision for vores kommune - Vision 2022, hvis formål er at se muligheder i kommunens aktiviteter lige fra velfærd til erhvervsliv.

Thisted Kommune er et attraktivt sted at bo, hvilket for eksempel kommer til udtryk i et aktivt og inkluderende foreningsliv, aktive frivillige miljøer både i hovedbyer og landsbyer samt en inspirerende kulturramme blandt andet i form af KulturRummet. Derfor kan vi kun opfordre til, at du følger din natur og lader dit liv udfolde sig i Thy.


Velkommen til Thy

Mød en tilflytter eller to

Hvis du overvejer at flytte til Thisted Kommune, siger vi, at du skal følge din natur. Det betyder, at du skal følge din mavefornemmelse og springe ud i alt det, som vi kan tilbyde dig som tilflytter. Naturen, luften, havet, fjorden og al den rene energi, du kan forestille dig - du får det hele her i kommunen.

Det fik blandt andet Allan, Benthe og Simon, og dem kan du møde i denne film:

Hos Visit Thy kan du læse mere om Thy og thyboernes særlige væsen. 

Fakta

Thisted Kommune er en attraktiv kommune med ca. 226 km kystlinje. Der er 44.249 indbyggere i Thisted Kommune, som dækker et areal på 1073,70 km2.

Der er et væld af virksomheder i Thisted Kommune. Vi har især rigtigt mange, som arbejder inden for fiskeri, landbrug, metal-, plast- og maskinindustrien. Men vi har også mange iværksættere, og antallet af succesfulde iværksætterfirmaer er højere end i resten af landet.

Læs for eksempel casen om ELSK©, et succesfuld tøjfirma med base i Cold Hawaii.

Førende på energi og oplevelser
Thisted Kommune er førende på både vedvarende energi og enestående naturoplevelser. For eksempel kommer mere end 100 % af al el fra vedvarende energi såsom vindmøllestrøm. Og mere end 80 % af varmen bliver lavet ved hjælp af biomasse, geotermi, biogas og affald. Derudover er naturen i Thisted Kommune noget helt unikt. Vi har blandt andet Danmarks første nationalpark (Nationalpark Thy), Danmarks første havbad ved Nr. Vorupør, Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat, og Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg.
 

Kontaktinfo

Borgerservice og Ydelser
Beskæftigelses, Social- og Sundhedsforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
borgerservice@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag
 - onsdag
 10.00 - 14.30
Torsdag  10.00 - 17.00
Fredag  10.00 - 12.00

Telefontider:

Mandag
- onsdag
 08.00 - 15.00
Torsdag  08.00 - 17.00
Fredag
 08.00 - 13.00


Ydelser (sygedagpenge og kontanthjælp)
Alle hverdage 08.00 -10.00