Skolestart

Børn starter i de fleste tilfælde med at gå i skole, når de er seks år. Du kan selv vælge, hvilken skole dit barn skal gå på, så længe skolen har plads til flere elever.

Moden og klar til skolestart?

Som udgangspunkt skal jeres barn starte i skole det år, han/hun fylder seks år. Når det er tid til at skrive jeres barn op til skolestart, får I besked fra kommunen. Det sker enten via digital post eller gennem annoncer i dagspressen, fx lokalaviser. Er I i tvivl om, hvorvidt jeres barn er modent nok og klar til at starte i skole, kan I henvende jer i barnets børnehave og få en samtale, der kan hjælpe jer til at tage den rigtige beslutning.

Frit skolevalg

Skolerne i Thisted Kommune hører til hvert deres skoledistrikt. Jeres bopælsadresse bestemmer, hvilket skoledistrikt I hører til, og altså hvilken skole jeres barn vil blive tilbudt en plads på.

På vores WebGIS kan I se, hvilken skole jeres barn tilhører.

I Thisted Kommune er der frit skolevalg. Det betyder, at hvis I ikke ønsker, at jeres barn skal gå på folkeskolen i jeres skoledistrikt, kan I frit vælge at indskrive jeres barn i en anden folkeskole. Den anden folkeskole kan ligge uden for jeres skoledistrikt eller i en helt anden kommune. Så længe den valgte skole har plads, kan I skrive jeres barn op dér.

Elever på kommunens folkeskoler har ret til gratis transport til og fra skole, hvis de går på distriktsskolen, og hvis skolevejen har en vis længde.

Læs mere om transport til og fra skole

Indskrivning til skole  

Du skal indskrive dit barn som elev i folkeskolen via http://indskrivning.dk/

Dit barn skal være indskrevet i såvel skole som SFO senest den 1. december 2017.

Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i Borgerservice- og Ydelser, eller på biblioteket.

Skoleintro

De børn, der skal starte i skole kan pr. 1. april ikke længere benytte børnehaven som pasningstilbud. Thisted Kommune tilbyd