MitID

NemID bliver til MitID. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig.

En blå grafik, hvor der stå MitID. Derudover er der et logo for MitID.


Hvad er MitID?

MitID er et nyt og mere tidssvarende digitalt ID. Det lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden trygt kan bruge vores digitale ID på nettet.

Med MitID udfases nøglekortet, som er for let at dele og kopiere. Derudover kan du følge med i, hvad du er ved at godkende med MitID, så du kun godkender det, som du selv har igangsat.

MitID skal på sigt bruges til alt det, vi i dag bruger NemID til - for eksempel til at gå på netbank, tjekke årsopgørelsen eller læse Digital Post fra det offentlige.

MitID er primært en app

MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan man med et swipe godkende en overførsel eller logge ind på en digital selvbetjening. Har man ikke mulighed for at bruge MitID app, kan man få MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser - for eksempel hvis man ikke har en smartphone eller har et synshandicap.

Du får besked, når du skal gøre noget

MitID bliver rullet ud i løbet af 2021 og 2022.

Du får besked i din net- og mobilbank eller i Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Nogle skal først opdatere deres ID-oplysninger i NemID, inden de kan få MitID. Du får besked, hvis du er én af dem.


Hvem skal have MitID?

Følgende grupper skal have MitID:

  • Private brugere: Alle med NemID skal have MitID. Det er muligt at få MitID, fra man fylder 13 år.
  • Virksomhedsejere, der anvender NemID: Virksomhedsejere og andre med fuld tegningsret, der i dag anvender deres private NemID til digital selvbetjening på vegne af virksomheden, vil automatisk kunne bruge deres private MitID, så snart de som privatpersoner har fået MitID. Det er den løsning, der i dag hedder NemID privat til erhverv - og som bliver til MitID privat til erhverv. Medlemmer i foreninger vil som noget nyt fra sommeren 2021 ligeledes kunne benytte deres private NemID og siden MitID i foreningsarbejdet.
MitID Erhverv er navnet på en ny erhvervsløsning, der afløser NemID Medarbejdersignatur i 2022. Der udvikles særskilt kampagnemateriale til lanceringen af MitID Erhverv. Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag MitID Erhverv.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at få eller bruge MitID, skal du kontakte din bank. De står klar til at hjælpe dig. Alternativt kan du gå på MitID eller kontakte MitID support.

Gem dit NemID i en periode

MitID kan på sigt bruges til alt det, du i dag bruger NemID til. Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere.

Opdateret 03-11-2021